İmece, bir köy ya da köy topluluğunda işlerin gönüllü ya da zorunlu olarak el birliğiyle yapılması anlamına gelir. Köyün bir sorunu giderilmeye karar ...
İmece, bir köy ya da köy topluluğunda işlerin gönüllü ya da zorunlu olarak el birliğiyle yapılması anlamına gelir. Köyün bir sorunu giderilmeye karar verilmişse, köyde bulunan her hane iş gücüne destek olur. Para toplanacaksa, yine her hane maddi gücü elverdiğince para desteğinde bulunarak gereken miktarın toplanmasına yardımcı olur.
Genellikle kırsal yerleşim bölgelerinde uygulanan imece yöntemiyle, hem topluluğun hem de hanelerin ihtiyaçları birlikte giderilmeye çalışılır. Yazılı olmayan hukuk kurallarına dayalı imece, köy ve kasaba gibi yerleşim yerlerinde pek çok ihtiyacı karşılayan, dayanışmaya dayalı bir örgütlenme türüdür.
İmece usulü yapılan işlerin bir kısmı şu şekilde sıralanabilir:
İmece kültürü, geçmişe ve kırsala aitmiş gibi görünse de, aslında dayanışmanın ve sorunları elbirliğiyle çözmenin yeri ya da zamanı olmaz. İnsanlar, nerede veya hangi zamanda yaşarlarsa yaşasınlar, eksikliklerini omuz omuza vererek çok daha kolay şekilde çözebilirler.
İMECE Tasarruf(A), tam da bu fikirden hareketle doğmuştur. Sorunlarımızın niteliği değişse de, çözümün birlikten geleceğine inanan 9 iş insanı ve toplumun geniş tabanına yayılmış yüzlerce ortağıyla imece kültürünü şehir yaşamına en etkili şekilde taşımayı amaçlamaktadır.
Faiz ve diğer ağır ödeme koşullarına mahkûm olmadan ev(B), araç(C) ve iş yeri(D) ihtiyaçlarınız için tasarruf finans hizmeti sağlayan İMECE, hayallerine kavuşmak isteyen herkesin birlik ve dayanışma noktasıdır.
İMECE Tasarruf ve Dayanışma Sistemi(E); faiz, peşinat, kefil derdi olmadan, en hızlı ve en güvenli şekilde katılımcılarını tasarruflarıyla buluşturarak hem bireylerimize hem de ülkemize daha iyi bir yaşam, daha iyi bir gelecek sunmaya devam etmektedir. Sistemimizin özgün yapısını detaylandıran Üç T Sistemi(F) ile de avantajlı koşullara ulaşabilirsiniz.